Coureur Espresso - Ambachtelijke koffie

START VAN COUREURDe passie van het branden en het vurige van de supporter brachten we samen in Coureur Espresso, de koffie voor de sporter en de supporter.

Patrick Hanssens - Koffiebrander

Wielrenners en koffie


Wie de wielrenners op sociale media volgt weet het:koffiepauzes zijn een vaste waarde geworden op hun befaamde trainingssessies. Een espresso shot, cappuccino of latte macchiato zorgen voor verkwikking en een heerlijke boost bij een tussenstop. Sommige profs zijn heuse barista’s die zich in de kunst van latte art bekwamen op hun eigen espresso toestel.

Vakkenis en Passie


Mijn grootvader Nestor Hanssens, stichter van Grootmoeders Koffie was een taaie, een man met karakter, zoals een sporter! Toen na de 2dewereldoorlog de eerste sportverenigingen ontstonden was hij hier sterk bij betrokken.


Hij lanceerde ooit de koffievariëteit ‘Sportman’. Ook de opeenvolgende generaties delen die passie voor sport. Luc en Patrick als volleyballer en fietser en Nicolas met zijn 2m03 als basketter.


De passie van het branden en het vurige van de supporter brachten we samen in Coureur Espresso, de koffie voor de sporter en supporter.


Véél Colombiaanse pit die helpt bergop, met die knipoog naar Bernal en Quintana. 100 % arabica en ambachtelijk gebrand voor de aangename zachtheid. Juiste cafeïnebalans voor de goede focus. Aromatische lange afdronk die de grinta van de flandrien typeert


Patrick Hanssens
3de generatie Meester Koffiebrander

Liefde voor de koers


We genieten, adoreren, supporteren en doen zelfs verwoede pogingen om in de voetsporen van onze wielerhelden te treden. Zwoegend op één van onze klassieke hellingen, wanen we ons zelf een beetje wielerlegende. Hier zijn we Flandrien. Hier ademen we koers !


Coureur en de start


Grootmoeders Koffie heeft als ambachtelijke koffiebrander en uit liefde voor de sport een unieke mélange samengesteld:

Met ‘Coureur’ creëerden wij een aangename filterkoffie met heerlijk aroma.


Onze ‘Coureur Espresso’ is de heerlijke espresso-variant: zacht mét karakter


Fiets, proef en geniet!

Coureur verkopen in uw zaak?


Onze 'Coureurs' helpen je verder met koffieoplossing op maat van uw gebruik.>

unsplash